Homepage 2018-06-28T13:59:50+00:00

22 juni tot en met 1 juli 2018

Kom naar het Spoorwegmuseum en maak het leukste reisje van Nederland!

‘Het leukste reisje van Nederland’ is 10 dagen lang dé culturele beleving voor jong en oud.

Wie trein zegt, zegt reizen. Avontuur. Ontdekken. Plezier. Het hele jaar door kun je hiervoor terecht bij het Spoorwegmuseum, maar daar komt nu een extra beleving bij! Op 22 juni introduceert het Spoorwegmuseum tien zomerse dagen lang ‘Het leukste reisje van Nederland’. Samen met de top van Nederland op het gebied van kunst en cultuur, waaronder Naturalis, Eye Filmmuseum, Afrika Museum en TivoliVredenburg, word je meegenomen op de reis van je leven.

Laat je verrassen, verbazen en verwonderen. Reis met ‘Het leukste reisje van Nederland’ naar de oertijd of vlieg muzikaal de wereld over. Pak je paspoort, verzamel de stempels van alle 7 bestemmingen en maak een unieke reis!

Programma

Reis mee en bereik de eindbestemming!

Zuiderzeemuseum

Bestemming Zee

Waan je aan boord van een eeuwenoud scheepsdek. Vaar over de woeste zeeën en ervaar het vissersleven op een gigantisch schip. Maar pas op dat je niet zeeziek wordt!

Naturalis

Bestemming Oertijd

Reis terug naar de oertijd en kom oog in oog te staan met de grootste giganten uit onze geschiedenis. Enig idee hoe groot een T. rex was? Freek Vonk is de verteller van de spectaculaire animatie en laat het je zien op ware grootte! Durf jij het aan?

Afrika Museum

Bestemming Dans

Trek je dansschoenen maar aan! Beleef én ervaar hoe de traditionele dans uit Afrika invloed heeft gehad op de wereld van de hiphop en jazz.

Eye filmmuseum

Bestemming Film

Prikkel je verbeelding en reis mee met een jongetje en zijn ballon door de straten van Parijs…

TivoliVredenburg

Bestemming Muziek

Maak een wereldreis en ontdek per land dé muziek van daar. Welke sound komt nou typisch uit Brazilië en aan welk land denk je bij het horen van een didgeridoo?

Beluister hier vast onze spotify playlist

Fotomuseum Den Haag

Bestemming Foto

Hoe breng je je reis het beste in beeld? Bij deze bestemming leer je hoe je de perfecte reisfoto kunt maken. Sacha de Boer heeft ons haar tips & tricks gegeven. Oefen en stuur je foto in. Elke dag wint de beste foto een prijs!

Eindbestemming

Heb jij de eerste 6 stempels verzameld in je paspoort? Dan mag je naar de eindbestemming van ‘Het leukste reisje van Nederland’! Heb jij ooit een verticale reis gemaakt…?

Stap in voor het leukste
reisje van Nederland

Koop je tickets

Fotogalerij

Een kleine impressie

Bestel hier je tickets

22 juni t/m 1 juli 2018 in het spoorwegmuseum

€17,50

Reguliere tickets

Koop online je tickets voor ‘Het leukste reisje van Nederland’. Start ‘Het leukste reisje van Nederland’ vanaf huis en maak gebruik van de speciale actie met het NS-dagretour ticket.

.
.

Koop je tickets

Gratis

BankGiro Loterij  VIP-KAART

Heb jij een BankGiro Loterij VIP-KAART? Reserveer je gratis ticket en neem nu 3 vrienden gratis mee. En maak gebruik van de speciale actie met de NS-dagretour ticket.

Let op: Gebruik de barcode op de achterkant van je VIP-KAART.

Koop je tickets

Praktische Informatie

Goed om te weten

Het leukste reisje van Nederland kun je maken van 22 juni t/m 1 juli 2018. Het Spoorwegmuseum heeft zeer beperkte parkeergelegenheid. Pak de trein naar ons eigen station: Utrecht Maliebaan en stap uit in het museum!

Locatie & tijden:
Locatie: Maliebaanstation, Utrecht
Tijden: maandag t/m zondag, 10:00 – 17:00 uur

Contact
030 – 230 62 06 / info@spoorwegmuseum.nl

Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid en toegankelijkheid op: spoorwegmuseum.nl

Tot wederziens!
Heimwee? Niet getreurd! Er is nog veel meer te ontdekken in cultureel Nederland. Bezoek een van de partners en maak gebruik van mooie aanbiedingen. Download hier de heimwee voucher.

spoorwegmuseum
BankGiroLoterij