Homepage 2019-12-02T11:31:28+00:00

22 februari t/m 1 maart 2020

Kom naar het Spoorwegmuseum en maak het leukste reisje van Nederland!

‘Het leukste reisje van Nederland’ is 9 dagen lang dé culturele beleving voor jong en oud.

Wie trein zegt, zegt reizen. Avontuur. Ontdekken. Plezier. Het hele jaar door kun je hiervoor terecht bij het Spoorwegmuseum, maar daar komt nu een extra beleving bij! Op 22 februari 2020 organiseert het Spoorwegmuseum negen dagen lang ‘Het leukste reisje van Nederland’. Samen met de top van Nederland op het gebied van kunst en cultuur, word je meegenomen op de reis van je leven.

Laat je verrassen, verbazen en verwonderen. Pak je paspoort, verzamel de stempels van alle bestemmingen en maak een unieke reis!

Programma

Deze fantastische partners stonden dagelijks voor je klaar in 2019.

Cobra Museum

Bestemming Kunst

Laat de Cobra in jou tot leven komen! Trek een schort aan, schilder mee aan een gigantische Cobra schilderijslang en kleur vooral niet binnen de lijntjes…

Rijksmuseum van Oudheden

Bestemming Oudheid

Reis mee naar het oude Egypte. Laat je verbeelding prikkelen door drie beroemde objecten uit de mythische oudheid en beleef hoe de oude Egyptenaren omgingen met hun doden.

Nationaal Militair Museum

Bestemming Militair

Heb je wel eens in een echte jeep gezeten? Of een tank? Hul je in een stoere outfit en klim in je eigen militaire voertuig. Beleef het krachtige gevoel van het stalen pantser en waan je een militair.

Beeld en Geluid

Bestemming Radio

Dompel je onder in de wondere wereld van het hoorspel en leer hoe je je eigen radio-uitzending of podcast maakt. Wie weet ontdek jij hier wel je eigen presentatietalent?

Spoorwegmuseum

Bestemming Smaak

Proef ware luxe in het restauratierijtuig de Blauwe Roemeen. Reis van Parijs tot Constantinopel en ga op een verrukkelijk avontuur tijdens deze smakelijke trip!

Kinderboekenmuseum

Bestemming Annie M.G.

Annie M.G. Schmidt, wie kent haar niet? Duik in het diepe van haar rijke repertoire en laat je fantasie de vrije loop. Droom weg bij haar verhalen, smul van haar liedjes en leer hoe je zelf verhalen maakt, omgeven door inspiratie van deze ‘Grande dame’ van de kinderliteratuur.

Eindbestemming

Bestemming Magie

Heb je de eerste 6 stempels verzameld in je paspoort? Dan ligt een bezoek aan de betoverende eindbestemming binnen bereik. Laat je verwonderen tijdens een magische reis.

Stap in voor het leukste
reisje van Nederland

Koop je tickets

Fotogalerij

Een kleine impressie

Bestel hier je tickets

22 februari t/m 1 maart 2020 in het spoorwegmuseum

€17,50

Reguliere tickets

Koop online je tickets voor ‘Het leukste reisje van Nederland’. Start ‘Het leukste reisje van Nederland’ vanaf huis en maak gebruik van de speciale actie met het NS-dagretour ticket.

.
.

Koop je tickets

Gratis

BankGiro Loterij  VIP-KAART

Heb jij een BankGiro Loterij VIP-KAART? Reserveer je gratis ticket en neem nu 3 vrienden gratis mee. En maak gebruik van de speciale actie met de NS-dagretour ticket.

Koop je tickets

Praktische Informatie

Goed om te weten

Het leukste reisje van Nederland kun je maken van 22 februari t/m 1 maart 2020. Het Spoorwegmuseum heeft zeer beperkte parkeergelegenheid (200 plekken) en parkeren kost €9,50. Pak de trein naar ons eigen station: Utrecht Maliebaan en stap uit in het museum!

Locatie & tijden:
Locatie: Maliebaanstation, Utrecht
Tijden: maandag t/m zondag, 10:00 – 17:00 uur

Contact
030 – 230 62 06 / info@spoorwegmuseum.nl

Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid en toegankelijkheid op: spoorwegmuseum.nl

spoorwegmuseum
BankGiroLoterij